۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۲۱:۰۰

رهی:

سمنان از استان های برتر در بخش معدن است/ لزوم مشارکت عمومی در جهت توسعه معادن

سمنان از استان های برتر در بخش معدن است/ لزوم مشارکت عمومی در جهت توسعه معادن

سمنان - خبرگزاری مهر: استاندار سمنان با بیان اینکه این استان از نظر داشتن ذخایر نمک و گچ جزو برترین های کشور است گفت: معادن و ظرفیت معدنی استان شناسایی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس رهی ظهر یکشنبه در نشست کارگروه فوق العاده توسعه معدن استان سمنان در محل استانداری با تاکید برغنای این استان در بخش معدن افزود: باید از مواد معدنی به نحو احسن استفاده کنیم.

معادن و ظرفیت معدنی شناسایی شود

وی، ساماندهی معادن را خیلی مهم، جدی و کار بسیار ارزشمندی خواند و گفت: فرمانداران باید معادن و ظرفیت های معدنی موجود در شهرستان ها را شناسایی و کمک بیشتری به کارگروه توسعه معدن کنند.

استاندار سمنان با بیان اینکه بر اساس مصوبات دولت اختیارات جلسه کارگروه به استانداران تفویض شده است گفت: در این راستا به فرمانداران نیز تفویض اختیار می شود تا ستاد اجرایی معدن را در شهرستان های خود تشکیل دهند و مصوبات این ستاد را برای بررسی به استان ارسال تا سپس تصویب نهایی و لازم الاجرا شود.

رهی گفت: کلیه ساز و کارها باید با همکاری و تعامل سازمان ها باشد تا حق و حقوقی ضایع نشود و تا جایی که اصلاح قوانین معادن و مصوبات دولت اجازه می دهد آگاهانه حرکت و از قانون و ظرفیت های آن آگاهانه و درست استفاده کنیم.

وی افزود: باید خود را به اطلاعات مربوطه مجهز و از این قوانین به خوبی استفاده کنیم و با صرف وقت کافی، موجب پیشرفت و توسعه خوب در حوزه معدن و صنایع معدنی استان سمنان شویم.

لزوم مشارکت عمومی در جهت توسعه معادن

عالیترین مقام دولت در استان سمنان بر لزوم مشارکت عمومی در جهت توسعه معادن استان تاکید کرد و گفت: این استان ظرفیت بالایی در بخش معدن دارد که باید با توسعه در این بخش به شکوفایی اقتصاد استان کمک کرد.

رهی افزود: در توسعه بخش معدن نیز با توجه به اینکه سمنان از ظرفیت و ذخیره مطلوب معدنی برخوردار است، کار لازم انجام نشده و باید بتوان با تلاش مضاعف رتبه های برتر کشوری را از آن خود کند.

وی با یادآوری اینکه استان سمنان در بخش صنعت رتبه هفتم کشور را دارد، افزود: این استان با اهتمام ویژه مسئولان در توسعه بخش معدن نیز باید سرآمد کشور باشد و از فرصتی که دولت خدمتگزار فراهم کرده است به خوبی استفاده شود.

ساماندهی بخش معدن و صنایع معدنی از راهبردهای دولت احمدی نژاد

استاندار سمنان با تاکید بر اینکه در توسعه بخش معدن استان سمنان مشارکت مردمی و بخش خصوصی اساس کار است، اضافه کرد: ساماندهی بخش معدن و صنایع معدنی از راهبردهای دولت دکتر محمود احمدی نژاد در پایان دولت خدمتگزار است که می تواند ظرفیت های خوبی ایجاد کند.

رهی خواستار بررسی وضعیت گواهی های اکتشاف معدن صادره بلاتکلیف و رفع مشکلات دارندگان آن برای انجام مراحل بعدی اکتشاف معادن در این استان شد و استفاده از توان سازمان نظام مهندسی معدن را در این راه مفید دانست.

استان سمنان دارای رتبه اول تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت در کشور است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز گزارشی از وضعیت عمومی معادن این استان ارائه کرد و گفت: استان سمنان با گستره 97 هزار و 441 کیلومتر مربع که در این گستره ذخایر و امکانات مناسبی وجود دارد.

علی پورنبوی گفت: استان سمنان دارای رتبه اول تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید کرومیت و ذغال سنگ را در کشور است.

وی افزود: در چهارمین سفر دولت به این استان در حدود دو هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات برای استخراج، فرآوری و صنایع معدنی درنظر گرفته شده است.

سالانه 15 میلیون تن ذخیره معدنی در استان سمنان تولید می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه 33 نوع ماده معدنی بهره برداری شده و سالانه 15 میلیون تن ذخیره معدنی در این استان تولید می شود، گفت: همچنین 40 درصد گچ، 60 درصد نمک، 95 درصد سلستین و زئولیت، 15 درصد سولفات سدیم و ذغال سنگ و 20 درصد کرومیت کشور در معادن استان سمنان قرار دارد.

پورنبوی در خصوص صدور مجوزهای معدنی در استان سمنان خاطرنشان کرد: 83 فقره گواهی اکتشاف، 412 فقره پروانه بهره برداری و 203 فقره پروانه اکتشاف در این استان صادر شده است که این میزان نشاندهنده این است که هنوز پهنه عظیمی از استان سمنان ناشناخته است.

وی با اشاره به اینکه عمده پروانه و گواهی هایکشف صادره در محدوده شمالی این استان است گفت: باید محدوده هایی که بلاستفاده و متروکه است احیا شوند و با تسریع در اتمام طرحهای نیمه تمام، مشکلات مربوط به پروانه های بهره برداری احصاء و فعالیتها در این زمینه افزایش یابد.

برآورد 350 میلیون تن ذخایر معدنی در استان سمنان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به اینکه ذخایر معدنی در این استان 350 میلیون تن برآورد می شود افزود : این استان از نظر تعداد معادن در رتبه پنجم و از نظر حجم استخراج در رتبه ششم قرار دارد.

پورنبوی اضافه کرد: در سال گذشته 50 فقره پروانه بهره برداری، 72 فقره پروانه اکتشاف و 33 فقره پروانه گواهی کشف در این استان صادر شد.

به گزارش مهر، در سفر چهارم ریاست جمهوری به استان سمنان دو هزار و 500 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه معادن این استان اختصاص یافت.

کد خبر 2037629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha